Warriorsi stigli do 73. pobjede i oborili rekord Bullsa!

Blistava sezona Golden Statea

Warriorsi stigli do 73. pobjede i oborili rekord Bullsa!

Košarkaši Golden Statea su sinoćnjom pobjedom nad Memphisom rezultatom 125:104 stigli do svoje 73. pobjede u sezoni, čime su oborili rekord Chicago Bullsa iz sezone 1995/1996.!

Warriorsi su se sa Grizzliesima obračunali bez ikakvih problema, a pobjednik ovog susreta niti jednog trenutka nije dolazilo u pitanje. Golden State je od samog početka krenuo silovito i već nakon prve dionice imalo je prednost od +14 (37:23), koja se do poluvremena popela na +20 (70:50). U nastavku utakmice, domaći su rutinski održali prednost i proslavili historijski uspjeh.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je sjajni Steph Curry, koji je ubacio 46 poena i tako zaključio regularni dio sezone na najbolji mogući način. Najbolji košarkaš Warriorsa je pogodio čak deset trojki, čime je prebacio brojku od 400 ubačenih trojki u sezoni.

Od ostalih igrača, Randolph je ubacio 24, Stephenson 22, a Thompson 16 poena.

Golden State je tako sezonu završio sa impresivnim omjerom 73:9, što je za jednu pobjedu bolje od pomenutog rezultata famozne generacije Chicago Bullsa na čelu sa Michaelom Jordanom, koja je u sezoni 1995/96. regularni dio sezone završila sa omjerom 72:10.

NBA:

Golden State - Memphis Grizzlies 125:104

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi