Brooklyn Netsi pobijedili Orlando Magic, Musa upisao nikad više minuta i postigao nikad više poena

Sjajna noć bh. košarkaša u NBA ligi

Brooklyn Netsi pobijedili Orlando Magic, Musa upisao nikad više minuta i postigao nikad više poena

Košarkaši Brooklyn Netsa pobijedili su večeras Orlando magic sa 108:96 u okviru NBA lige. 

Na stranu sav sadržaj utakmice, treba odmah reći da je maestralnu noć odigrao bh. košarkaš Džanan Musa koji je oborio vlastiti rekord u NBA ligi po broju poena.

Musa je prvi put poslije dosta vremena dobio ogromnu minutažu i iskoristio je na najbolji mogući način.

Bh. dragulj je upisao 35 minuta na parketu i postigao 17 poena. Nije u tome sav kvalitet njegovog večerašnjeg nastupa jer je učinku dodao i šest skokova te šest asistencija, ali i jednu ukradenu loptu. Iz igre je šutirao 5 od 15.

Od njega su u timu Netsa jedino efikansiji bili Timothe Luwawu-Cabarrot i Jeremiah Martin koji su ubacili po 24 koša.

Što se tiče same utakmice, Netsi su vodili od početka do kraja i njihova pobjeda ni u jednom momentu nije dolazila u pitanje.

Ovaj tim je sada na omjeru od 35 pobjeda i 36 poraza. Iako su u Orlando došli desetkovani, Netsi prikazuju sjajne igre i u posljednjih šest mečeva upisali su pet trijumfa.

S druge strane, Orlando je na osmom mjestu Istoka jer sada ima 32 pobjeda i 40 poraza. Do kraja sezone se neće pribojavati da izgubi mjesto u play offu jer ga Charlotte ne može stići.

NBA liga:

Brooklyn Nets - Orlando Magic 108:96

Top Komentari

nightcry
trebaju mu dva tima Bruklina da rade za njega pri šutu od 30%, za 3 ispod 30% - neče se on naigrati u ozbiljnim tekmama, još kad mu pridodaš očajnu odbranu, nema tu nafake....
2 0
Penderinos
Odmarali startere, zato je i dobio 35 minuta...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi