Brooklyn Netsi upisali pobjedu protiv Sesi France, odlično izdanje Džanan Muse

Prijateljski meč

Brooklyn Netsi upisali pobjedu protiv Sesi France, odlično izdanje Džanan Muse

Endin Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa odigrali su pripremnu utakmicu protiv brazilskog kluba Sesi Franca i upisali ubjedljivu pobjedu rezultatom 137:89.

Netsi su nedavno počeli pripreme za novu NBA sezonu u kojoj se očekuje zaista mnogo od ovog kluba. Između ostalih, Netsi su doveli ovog ljeta u svoje redove Kevina Duranta i Kyriea Irvinga zbog čega su postali ekipa na koju se itekako treba obratiti pažnja.

Brooklyn nije imao problema u sinoćnjem pripremnom meču protiv Sesi France, a NBA tim na kraju je upisao pobjedu rezultatom 137:89. Domaći su vodili od prve minute i nisu ispuštali prednost do kraja utakmice.

Navijači nisu vidjeli na sceni nova velika pojačanja, a trener ovog tima šansu je dao većinom mlađim košarkašima. Tako je zapaženu minutažu imao i naš Džanan Musa koji je to itekako iskoristio.

Musa je na parketu proveo nešto manje od 25 minute i za to vrijeme uspio je ubaciti 18 poena, te dodati sedam skokova i tri asistencije. Najefikasniji u ekipi Netsa bio je Taurean Prince koji je ubacio 22 poena.

Sigurno da nas može radovati igra Muse koji je ljeto proveo spremajući se žestoko za novu sezonu jer se ove godine želi izboriti za što veću minutažu u NBA ligi.

Top Komentari

Hep333k
Bravo mali. Samo rad!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi