Brooklyn slavio u Bostonu, Teletović ubacio 11 poena

Pobjeda Netsa

Brooklyn slavio u Bostonu, Teletović ubacio 11 poena

Ekipa Brooklyn Netsa došla je do vrijedne pobjede na gostovanju kod Boston Celticsa. Rezultat je na kraju glasio 109:107 za tim iz New Yorka.

Utakmica je od samog starta bila u egalu, a dvije ekipe su se u prvoj četvrtini povremeno smjenjivale u vodstvu. Na kraju je Boston imao minimalnu prednost od 29:28.

Brooklyn istom mjerom uzvraća u drugoj dionici što dovodi do nerješenog rezultata na kraju prvog poluvremena, a rezultat je glasio 56:56.

U trećoj četvrtini je Boston zaigrao mnogo bolje i preuzeo vodstvo u ovom susretu a prednost je povremeno bila i ubjedljiva. Boston je odlazio i na 12 poena razlike ali je ipak posljednja četvrtina pripala gostima koji odličnom igrom na krilima Lopeza, Williamsa i Jacka došao do pobjede od 109:107.

Utakmica je imala vrlo dinamičan završetak budući da je Boston imao šut za produžetak. Sullinger je primio loptu preko cijelog terena, šutirao ali mu je lopta 'ispala' iz obruča.

Mirza Teletović je na parketu proveo 22 minute i ubacio je 11 poena. Šut iz igre mu je bio 4 od 11, a za tri poena šutirao je 2 od 5. Teletović je svemu tome dodao još četiri skoka, dvije ukradene lopte i jednu blokadu.

Najistaknutiji pojedinac ovog susreta bio je Jack koji je ubacio 27 poena kojim je dodao sedam skokova i pet asistencija. U redovima poraženog tima najraspoloženiji je bio Green sa 22 ubačena poena.

NBA:

Boston - Brooklyn 107:109

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti