Brose Basket šokirao Olympiakos, Real slavio kući

Euroliga, Top 16

Brose Basket šokirao Olympiakos, Real slavio kući

Večeras su u okviru 3. kola Top 16 faze Eurolige igrana četiri meča, a najzanimljivije je bio u Atini gdje je Brose Basket ostvario iznenađujući trijumf protiv Olympiakosa.

Gosti su sjajno otvorili meč i dali doznanja favorizovanom domaćinu šta ih čeka. Na poluvrijeme se otišlo sa + 13 za goste (39:26). Olympiakos je nešto bolje odigrao nastavak meča te se pred sami kraj potpuno rezultatski priključio, ali za potpuni preokret nisu imali snage.

Goste je do pobjede vodio sjajni Darius Miller sa 23 koša, dok je s druge strane Strawberry ubacio 15 poena.

Košarkaši Real Madrida slavili su na domaćem parketu protiv Zalgirisa rezultatom 92:86. Domaći su sjajno otvorili meč i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 26:18. Ipak, gosti se do kraja poluvremena vraćaju u meč i na odmor odlaze sa minusom od tri poena.

Real Madrid je u trećoj dionici uspio da prelomi meč i da ga lagano privede kraju za njihov drugi trijumf u Top 16 fazi.

Do pobjede ih je vodio Felipe Reyes sa 24 koša, dok je kod Zalgirisa Seibutis ubacio 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U ostala dva meča večerašnjeg programa Khimky je na svom terenu slavio protiv Laboral Kutxe rezultatom 76:68, dok je Efes kući bio bolji od Darussafaka sa 84:71.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi