Brown produžio s Lakersima

Brown produžio s Lakersima

Aktuelni prvaci NBA lige, LA Lakersi, produžili su ugovor s bekom Shannonom Brownom, koji je u prošloj, šampionskoj, sezoni odigrao sve utakmice od kojih je sedam počeo kao starter.

Prošle sezone je Brown odigrao sve 82 utakmice regularnog dijela sezone u kojima je ostvario najbolji prosjek u karijeri od 8.2 poena, 2.2 skoka i 1.3 asistencije po utakmici, dok je u doigravanju imao prosjek od 4.9 poena i 1.3 asistencije po utakmici.

U Lakerse je stigao u februaru 2009. godine kao dio tradea sa LA Clippersima i već ima dva osvojena naslova prvaka ( 2009. i 2010. ). Generalni menadžer Lakersa, Mitch Kupchak, je rekao da im je drago što je Brown odlučio ostati u klubu uprkos činjenici da je imao ponude nekoliko klubova u kojima bi imao status startera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.