Bryant košarkaš desetljeća
Nove prizanje za Bryanta

U izboru NBA:com-a

Bryant košarkaš desetljeća

M. Maksimović

Prema zvaničnom siteu, NBA.com, Kobe Bryant proglašen je za najboljeg košarkaša protekle
decenije u NBA ligi. Bryant je sa Lakersima u deset godina osvojio četiri naslova prvaka, od 2000. do 2002. godine tri zaredom.

Do prvog naslova sa dvojcem O'Neal - Bryant su stigli 2000.godine kada su u finalu pobjedili Indianu 4:2. Naredne godine je pala  Philadelphija 4:1, pa godinu kasnije New Jersey Netsi 4:1. Posljednji naslov je Bryant sa Lakersima osvojio prošle sezone. Od njegovih pojedinačnih dostignuća svakako se izdvaja 81 poen protiv Toronta 2006.godine, kao i 29 poena zaredom godinu kasnije
u susretu sa Detroitom.

Pored Bryanta u najboljoj petorci desetljeća su se našli Steve Nash (Phoenix), Kevin Garnett (Minnesota, Boston), Tim Duncan (San Antonio) i Shaquille O'Neal (LA Lakers, Miami, Phoenix, Cleveland). Dvije ekipe su obilježile posljednjih deset godina u NBA ligi, a to su San Antonio Spursi sa tri naslova i Lakersi sa četiri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.