Bryantova ispovjest: Mi ne bježimo, mi se ne predajemo

Nakon teške povrede na sinoćnjem susretu

Bryantova ispovjest: Mi ne bježimo, mi se ne predajemo

Lakersi su sinoć u svom Staples centru savladali Golden State Warriorse rezultatom 118:116. 

Ipak ovu pobjedu navijači Jezeraša neće pamtiti po dobrom. Na susretu sa Warriorsima povrijedio se Kobe Bryant, prva violina ekipe iz Los Angelesa. Crna Mamba je zaustavljena puknućem tetive, ali Kobe se ne predaje tako lako. 

 

"Ovo je nestvarno! Sav moj trening, sve što sam ikada žrtvovao kako bih stigao ovdje, sve je nestalo. Nestalo u jednom koraku, u istom onom koraku koji sam prije toga milion puta napravio. Na dnu sam! Šta se to dogodilo? Sve ovo, za mene, nema nikakvog smisla.

 

Šta sada treba da uradim? Da se vratim nakon svega ovoga i postanem još bolji? U 35. godini? Pita li se neko da li je to uopće moguće?

 

Uopće nemam pojma, nemam ideju. Imam li volje i snage da prevaziđem sve ovo? Možda bi trebalo da okončam ovaj košmar i počnem polako da svodim račune? Možda se moja knjiga ovako završava. Možda me je vrijeme pobijedilo... A možda i nije!

 

Sada je tri i 30 ujutro. Stopalo mi je u užasnom stanju. Vrti mi se u glavi od bolova. Ležim budan. Dobar je osećaj što mogu ovako da se izjadam i ispraznim. Valjda je u tome i svrha ovih društvenih mreža. Tek sada mogu da vidim sve iz pravog ugla. Postoji mnogo gorih stvari na ovom svijetu od jedne povrede tetive. Prestani da žališ sebe, pronađi svijetlo na kraju tunela. Moraš da nastaviš da radiš sa istom onom vjerom i istrajnošču kao do sada.

 

Jednog dana, za mene će početi neka nova karijera. Ali ovo nije taj dan. "Ako me vidiš u borbi sa medvjedom, moli se za medvjeda." Uvijek sam volio taj citat. To je taj "Mamba mentalitet". Mi ne bježimo, mi se ne predajemo. Mi pobjeđujemo i osvajamo. Znam da je ovo predugačak status, ali razumite me, moram da otvorim dušu. Možda ću nakon ovoga konačno moći da zaspim.

 

Sutra me očekuje operacija. To je prvi korak ka novom izazovu. Izgleda da ću do kraja sezone biti "Trener Kobi". Imam vjeru u svoje saigrače. Snaći će se oni. Hvala vam na podršci. S ljubavlju. Mamba se odjavljuje," napisao je Kobe Bryant na svom facebook profilu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.