Bucksi poraženi od Pistonsa, druga pobjeda Bullsa

Loša noć Teletovića

Bucksi poraženi od Pistonsa, druga pobjeda Bullsa

S. Bošković

Milwaukee Bucksi poraženi su na gostovanju kod Detroit Pistonsa rezultatom 105:95.

Bucksi su priključak za večeras sjajnim domaćinom držali samo u prvoj dionici igre, a rezultat je bio 28:26 za Pistonse, koji su na već na poluvremenu vodili s 11 razlike. Nakon treće četvrtine ta prednost je bila deset razlike, ali su Pistonsi fantastično odigrali posljednjih 12 minuta i zasluženo slavili. Kod domaćeg tima najbolji je bio Andre Drummond s 24 poena, dok je kod Bucksa, već standardno, najefikasniji bio Antetokounmpo s 29 poena. Mirza Teletović je na parketu proveo deset minuta, te nije postigao niti jedan poen.


Chicago Bullsi došli su do druge ovosezonske pobjede protiv Orlando Magica rezultatom 105:83. Prvo poluvrijeme bilo je veoma izjednačeno, a u trećoj dionici Magic postiže samo 15 poena, dok Bullsi postižu 29 i dolaze do velike prednosti koju su održavali do samoga kraja.  Justin Holiday je za Bullse ubacio 19 poena, dok je na drugoj strani najraspoloženiji bio Evan Fournier s 21 poenom. 


U jednoj dramatičnoj utakmici Philadephia 76ersi su savladali Indiana Pacerse rezultatom 121:110. Tek u zadnjoj dionici 76ersi su uspjeli slomiti otpor Indiane i upisati petu pobjedu u sezoni. 

Najefikasniji igrači bili su JJ Redick kod 76ersa s 31 poenom, a isti broj poena je ubacio i Oladipo na drugoj strani. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi