Bucksi slavili u Staplesu, Teletović ubacio 11 poena

Dobar nastup Mirze

Bucksi slavili u Staplesu, Teletović ubacio 11 poena

M. Šljivak

Milwaukee Bucksi pobijedili su sinoć u Staples Centru Los Angeles Clipperse rezultatom 97:96.

Zanimljiv meč odigrala su ova dva tima, a na kraju su Bucksi slavili iznenađujuću pobjedu.

Bolje su meč otvorili Clippersi. Imali su plus pet u nekoliko navrata, ali su Bucksi serijom od 11:0 u finišu prve dionice otišli na osam razlike nakon 12 minuta igre, 28:20.

Držao je Milwaukee prednost većim dijelom drugog perioda, ali se na odmor ipak otišlo neriješenim rezultatom, 46:46.

Dosta zanimljivo je bilo i u nastavku. Clippersi su u posljednji period ušli sa dva poena prednosti (69:67), no u odlučujućih dvanaest minuta gosti iz Wisconsina igraju sjajno.

Imali su sigurnih plus šest u samom finišu, Clippersi su uspjeli doći do minus jedan i šuta za pobjedu, ali je Blake Griffin promašio i pobjeda ide u Milwaukee.

Mirza Teletović je za 20 minuta na parketu ubacio 11 poena. Najefikasniji kod Bucksa bili su Antetokounmpo i Middleton sa po 16, dok je DeAndre Jordan na drugoj strani ubacio 22 poena.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi