Bucksima nova pobjeda nad Magicom
Foto - EPA

3-1 u seriji

Bucksima nova pobjeda nad Magicom

M. Šljivak

Milwaukee Bucksi pobijedili su večeras Orlando Magic rezultatom 121:106 i poveli su sa 3-1 u seriji.

Bucksi su vodili većim dijelom meča. Iako je ekipa Orlanda konstantno bila blizu, večeras nisu mogli napraviti iznenađenje i doživjeli su treći poraz.

Bucksi su kontrolisali igru u prvom poluvremenu. Magic je tek u nekoliko trenutaka bio u vodstvu, ali to je bilo sve Bucksi su odmor otišli sa šest poena prednosti, 52:58.

Rezultatska klackalica viđena je u trećem periodu. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali je nakon 36 minuta igre Milwaukee i dalje imao prednost (81:84).

Međutim, Magic očajno ulazi u posljednju dionici. Bucksi su napravili seriju od 16:0 i prelomili su ovaj meč na svoju stranu. Mirno su priveli meč kraju i došli su do treće pobjede u seriji.

Do nje ih je ponovo vodio Giannis Antetokounmpo sa 31 poenom, 15 skokova i osam asistencija, a Khris Middleton je dodao 21.

Sa druge strane Nikola Vučević je imao 31 poen i 11 skokova, a Terrance Ross je dodao 19.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi