Budućnost bez šansi u Podmoskovlju
Druga četvrtina utakmice protiv Khimkija koštala je crnogorske viceprvake poraza.

Solidna partija Gordića

Budućnost bez šansi u Podmoskovlju

Nakon bljeska u prošlom kolu kada su uz rekordnu 21 trojku u svojoj Morači srušili Baskoniju košarkaši Budućnosti vratili su se starim navikama. Večeras su u utakmici 8.kola poraženi od Khimkija u Podmoskovlju rezultatom 85:69.

Dobro su se Podgoričani držali u prvom periodu ove utakmice no u drugom je u igri Džikićeve momčadi nastupio raspad i Khimki je na veliki odmor otišao s 15 poena prednosti koje je bez većih problema održavao do kraja. Alexey Shved imao je uz 22 poena večeras i po 7 skokova i asista i bio je najbolji igrač svoje momčadi.

Odličan je bio i Jordan Mickey sa 17 poena i 8 skokova dok je bivši srpski reprezentativac Stefan Marković dodao 12 poena i 5 asistencija. Earl Clark sa 19 poena i Alen Omić s 10 bili su jedini dvoznamenkasti strijelci kod Budućnosti a Nemanja Gordić je za 25 minuta pružio solidnu partiju sa 6 koševa, 5 skokova i 7 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi