Budućnost bolja od Partizana, slab učinak bh. košarkaša

ABA liga

Budućnost bolja od Partizana, slab učinak bh. košarkaša

Edmir Škorić

Budućnost je pobijedila ekipu Partizana sa 74:68 u derbiju u 20. kolu ABA lige.

Budućnost je u Podgorici ostvarila 14. pobjedu, dok je Partizan upisao peti poraz.  Domaća ekipa otvorila je meč serijom 11:0, a na kraju prve dionice bilo je 23:17.

Smanjili su gosti iz Beograda zaostatak na dva poena u drugoj četvrtini, ali je do odlaska na odmor domaći sastav stigao do plus devet (40:31).

Do kraja je Budućnost održavala vodstvo, Partizan nije smogao snage da se vrati i da izbjegne poraz.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Reynolds je ubacio 19 poena u pobjedi domaćeg tima, 16 je dodao Klassen. Na drugoj strani je Veličković ubacio 15, po 14 Luković i Andrić. Bh. reprezentativci Adin Vrabac i Kenan Karahodžić nisu se upisivali u strijelce. U timu Budućnosti Nemanja Gordić ej ubacio šest poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi