Budućnost kažnjena sa 6.000 eura

Zbog nereda u dvorani

Budućnost kažnjena sa 6.000 eura

Direktor košarkaške Jadranske lige Josip Bilić kaznio je Budućnost iz Podgorice sa 6.000 eura zbog loše organizacije utakmice 5. kola protiv Partizana.

Crnogorski klub će morati platiti 1.000 eura zbog loše organizacije utakmice i 5.000 eura zbog nesportskog ponašanja gledatelja, bacanja tvrdih predmeta, kao i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Direktor Budućnosti Slavko Radulović rekao je da su obaviješteni o visini kazne, ali da još nisu dobili službenu odluku.

"Obaviješteni smo o visini kazne. Smatram kako je vodstvo lige vodilo računa o svemu dobrome što smo do sada učinili," kazao je Radulović.

Partizan je susret u Podgorici dobio rezultatom 81:62, a utakmica je počela s pola sata zakašnjenja zbog nereda na tribinama. Do incidenta u dvorani Morača došlo je kada su navijači Budućnosti preko parketa krenuli prema pristašama Partizana zbog čega je morala intervenirati policija.

'Plavci' su prvo ispraznili tribinu s gostujućim navijačima, a potom su intervenirali i na tribini gdje su se nalazili podgorički 'Varvari' i uz upotrebu sile udaljili ih iz dvorane. U neredima je nekoliko navijača Partizana ozlijeđeno, a zbog uporabe pirotehničkih sredstava dvorana je bila prepuna dima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.