Budućnost lagano do pobjede protiv Zadra

ABA liga, 22. kolo

Budućnost lagano do pobjede protiv Zadra

Midhat Šljivak

Ekipa podgoričke Budućnosti savladala je večeras na gostovanju Zadar u 22. kolu ABA lige rezultatom 72:60.


Dominacija gostiju krenula je od prve minute susreta. Lagano su povećavali svoju prednost, a nakon prve četvrtine su imali 13 poena prednosti 26:13.

Održavala je Budućnost svoju prednost i u drugoj četvrtini. U jednom trenutku su imali i 17 poena prednosti 37:20, ali se Zadar uspio malo vratiti u utakmicu, pa su na poluvremenu zaostajali i dalje 13 razlike 39:26.

Budućnost je imala najveću prednost od 19 razlike tokom treće četvrtine. Ipak, Zadar je nešto boljom igrom u finišu ovog dijela igre uspio smanjiti na samo deset poena zaostatka 55:45.

U gotovo četiri minute igre u posljednjoj četvrtini samo je postignut jedan poen 56:45. Međutim, Zadar je potom iskoristio nešto lošiju organizaciju napada gostiju, te su dobrom odbranom došli do samo minus pet 59:54. Budućnost ipak nije dozvolila da domaći ugroze njihov u pobjedu, te su ponovo pojačali ritam za konačnu pobjedu.

Aleksa Popović je predvodio Budućnost u ovom susretu sa 29 poena, dok je Kaštropil za Zadar ubacio 20 poena. Jusuf Nurkić je na terenu proveo  gotovo dvije minute, ali se nije upisivao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.