Budućnost ubacila 101 poen protiv Cibone

Podgoričani uvjerljivi

Budućnost ubacila 101 poen protiv Cibone

Edmir Škorić

Košarkaši Budućnosti su u maniru NBA momčadi, rezultatom 101:79, ostvarili pobjedu u petom kolu ABA lige.

Budućnost je u Podgorici iskoristila ulogu favorita, te zagrebačku Cibonu savladala sa 101:79. Za Crnogorce je to bila peta pobjeda i uz Crvenu Zvezdu su za sada jedini neporaženi u ligi.

Kada je riječ o Ciboni, njena očajna sezona se nastavlja. Cibona je u prošlom kolu dobila Zadar, ali je prethodno imala tri uvodna poraza na startu regionalne lige.

Imala je Budućnost 19:16 vodstvo poslije prvih 10 minuta, a na poluvremenu su gosti zaostajali 10 poena. Do kraja je prednost samo rasla, a ova utakmica podsjetila je na neke okršaje iz američke NBA lige.

Vitkovac je bio najefikasniji u svojoj momčadi sa 18 poea, dok je Planinić protiv bivšeg kluba ubacio 16 poena. Kod Ciibosa je Markota ubacio 16, po 14 Lalić i Žižić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.