Bulajić prelazi u Igman Burch, Cvitanović pred potpisom za Bayern
Dvojica mladih i talentovanih Zeničana svoju karijeru nastavljaju u klubovima iz Sarajeva i Minhena. Foto:KK Kengur Zenica

Dvojica mladih košarkaša Kengura iz Zenice

Bulajić prelazi u Igman Burch, Cvitanović pred potpisom za Bayern

D. Kurbegović

Proteklog vikenda u Zenici je održano 24. izdanje "Kengur kupa" na kojem je nastupilo 37 ekipa, a odigrane su ukupno 62 utakmice u tri dana. Ovaj turnir je bio prilika i da se od KK "Kengur" iz Zenice oproste dvojica talentovanih košarkaša, koji svoju karijeru nastavljaju u drugim klubovima.

Jan Bulajić iz Zenice, koji igra na pozicijama 1 i 2 visok je 186 centimetara, a svoju karijeru će nastaviti u sarajevskom Igman Burchu, gdje će imati sve uslove za dalji razvoj i napredovanje, te iskorak dalji u svojoj karijeri. Ovaj 15-godišnji mladić na pomenutom Kengur kupu osvojio je titulu MVP u kadetskoj konkurenciji, a sa Kengurom je osvojio sva moguća priznanja kako s ekipom u ligi ZDK, na državnoj razini, regionalnim takmičenjima, pa sve do pojedinačnih nagrada kojih je veoma mnogo. Mladi Bulajić je sin od Gorana Bulajića, predsjednika OKK Čelik iz Zenice, inače bivšeg košarkaša ovog kluba.

Drugi košarkaš koji svoju karijeru nastavlja u drugom klubu, ali i van BiH, je Danko Cvitanović, 16-godišnje čudo od djeteta kako ga mnogi nazivaju. Ovaj sjajni organizator igre, visok 190 centimetara, osvojio je sve moguće titule od predpionira, do juniorske selekcije za koju je nastupao kao kadet po godištu. Ovaj mladić svoju karijeru će nastaviti u njemačkom gigantu Bayernu iz Minhena, a zvanična potvrda ovog transfera će biti u narednim danima.

Zanimljivo da na za jednog od najtalentovanijeg, ako ne i najboljeg igrača na svojoj poziciji u svome uzrastu u BiH, Danka Cvitanovića nedavno nije bilo na spisku selektora U16 reprezentacije BiH za nastup na Evropskom prvenstvu. Na kraju bismo dodali, dobar za Bayern, ali ne i i za bh. reprezentaciju, ipak nadamo se da će ovaj mladi i talentovani košarkaš u narednom periodu nastupati za BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi