Bullsi bolji od Bostona nakon 3 produžetka
Yao Ming predvodio je Houston

NBA playoff

Bullsi bolji od Bostona nakon 3 produžetka

Boston i Chicago priredili su pravi triler u šestoj utakmici doigravanja da bi na kraju nakon tri produžetka pobjedu ipak odnijeli Bullsi i tako osigurali sedmu utakmicu.

Serija između Bostona i Chicaga sasvim sigurno je jedna od najzanimljivijih u posljednjih nekoliko sezone u cijelom NBA svijetu. Napetosti, produžetaka, grubih faulova i kvalitetne košarke ne nedostaje u okršaju Celticsa i Bullsa.

Osvajanje lopte, blokada i slobodno bacanje 35 sekundi do kraja zapečatilo je pobjedu Bullsa na 128:127 nad Bostonom.
 
Chicago je ispustio prednost od 12 koševa u zadnjoj četvrtini te su mu trebala dva pogotka iz igre Brada Millera  da se izjednači 30 sekundi prije kraja regularnog dijela utakmice.



John Salmons je predvodio Bullse sa 35 poena, uključujući i ključno polaganje dvije minute prije kraja drugog produžetka, dok je s druge strane Bostonov Ray Allen zabio čak 51 koš, među kojima i tricu sa 7,5 metara za izjednačenje rezultata sedam sekundi prije kraja drugog produžetka.
 
U Houstonu je Ron Artest ubacio 27 poena za pobjedu Houston Rocketsa nad Portland Trail Blazersima 92:76 i za ulazak u drugi krug doigravanja prvi put u 10 godina, a na Istoku je Orlando također prošao dalje visokom pobjedom nad Philadelphijom (114:89).

Rezultati
Chicago - Boston 128:127 3OT (3-3)
Philadelphia - Orlando 89:114 (2-4)
Houston - Portland 92:76 (4-2)


 
 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.