Bullsi bolji od Clippersa, Netsi produžili agoniju 76ersa

Odigrana četiri NBA meča

Bullsi bolji od Clippersa, Netsi produžili agoniju 76ersa

Sinoć su na NBA parketima odigrana četiri meča, a najzanimljivije je bilo u duelima Bullsa i Clippersa, odnosno Kingsa i Knicksa koji su riješavani u posljednjim sekundama.

Ekipa Sacramento Kingsa je odlično otvorila meč protiv New York Knicksa i već su nakon prve četvrtine stvorili prednost od osam razlike. Prednost su održavali do treće dionice kada su je i povećali na + 11. Ipak, Knicksi se uspjevaju vratiti u meč u posljednjoj četvrtini, te su imali napad za produžetak ili pobjedu, ali Carmelo Anthony nije uspio završiti akciju.

Najefikasniji kod domaćih je bio DeMarus Cousins sa 27 poena uz 11 skokova dok je Rondo dodao 16 koševa, 12 asistencija i devet skokova. S druge strane Carmelo Anthony je ubacio 23 koša i imao 14 skokova.

Bullsi su u United Centru upisali pobjedu protiv Los Angeles Clippersa rezultatom 83:80. U veoma lošoj utakmici sa puno promašaja najviše se istakao Pau Gasol sa 24 koša i šest skokova. Najefikasniji kod Clippersa bio je Blake Griffin sa 18 poena i 11 skokova.

Brooklyn Netsi sinoć su bili 'počašćeni' igranjem protiv Philadelphije 76ersa. Iako gosti iz Philadelphije sada imaju omjer 1-22, sinoć su uspjeli pružiti dostojan otpor Netsima koji su slavili sa 100:91. Domaće je do pobjede vodio Bargnani sa 23 poena i šest skokova, dok je kod 76ersa Okafor ubacio 22 koša uz deset skokova.

Na domaćem parketu slavila je i ekipa Oklahome. Thunderi su bili bolji od Atlanta Hawksa, a rezultat je bio 107:94. Durant je vodio domaće do pobjede sa 25 poena, dok su Ibaka i Westbrook dodali po 23. Bazemore je kod Hawksa imao 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.