Bullsi napravili break u Bostonu

NBA playoff

Bullsi napravili break u Bostonu

Večer gostiju u NBA playoffu. U četiri susreta prvog kruga doigravanja, samo jedna pobjeda domaćih i to ona Clevelanda nad Detroitom.

Aktuelni prvaci NBA lige, Boston Celticsi, loše su krenuli u odbranu naslova. Već u prvoj utakmici prednost domaćeg parketa su im uzeli Chicago Bullsi, koji su nakon produžetka odnijeli pobjedu u Boston Gardenu 105:103.

Sjajni rookie Derrick Rose predvodio je Bullse izvedbom od 36 poena i 11 asistencija protiv oslabljenih i demoralisanih Celticsa, kod kojih se itekako osjetilo neigranje povrijeđenog Kevina Garnetta. Paul Pierce je sa 23 poena bio najefikasniji košarkaš u zelenom dresu.

Cleveland nije imao mnogo problema sa slabašnim Detroitom, kao ni Dallas sa nekada jakim San Antoniom. Mavericski su slavili u San Antoniu sa 105:97 i pokazali da su ipak oni favoriti u dvoboju sa „mamuzama“. Iskusni Houston pomalo iznenađujuće pregazio je neiskusnog Portlanda (108:81) i također napravio break već u prvom susretu.

Rezultati
Boston – Chicago    103:105
Cleveland – Detroit    102:84
San Antonio – Dallas    97:105
Portland – Houston    81:108

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.