Bullsi razbili prvake, Turner za pobjedu Bostona u Portlandu

NBA liga

Bullsi razbili prvake, Turner za pobjedu Bostona u Portlandu

Midhat Šljivak

Košarkaši Chicago Bullsa savladali su sinoć na svom parketu aktuelne prvake San Antonio Spurse s uvjerljivih 104:81...

Spursi su dobro otvorili meč. Imali su u dva navrata pet poena prednosti, ali su Bullsi prevođeni Derrickom Roseom igrali zaista fantastično i nisu dopuštali da se prvaci odvoje na veću razliku. Nakon prve dionice tim iz Texasa je imao poen prednosti 22:21.

Međutim, u ostatku meča su Bullsi bili bolji. Do poluvremena su stekli šest poena prednosti (46:40), da bi u nastavku susreta potpuno razbili tim Gregga Popovicha.

Spursi nisu imali apsolutno nikakve šanse protiv raspoloženog domaćina, koji je na kraju slavio pobjedu od 23 poena prednosti.

Derrick Rose je predvodio Chicago sa 22 poena, Jimmy Butler je dodao 17, dok je za goste Kawhi Leonard ubacio 17 poena.

Utah Jazz je na gostovanju savladao ekipu Milwaukee Bucksa rezultatom 101:99. 

Zanimljiv meč je viđen u Harris Bradley Centru. Imao je domaći tim dvije šanse da meč odvede u produžetak. Međutim, prvo Brandon Knight, a zatim Zaza Pachulia su promašili,  te je Utah došla do pobjede.

Do trijumfa je tim iz Salt Lake Cityja predvodio Gordon Hayward sa 24 poena. Sjajan je bio turski centar Enes Kanter koji je imao double-double učinak od 23 poena i 16 skokova. Za Milwaukee je Jared Dudley ubacio 16 poena.

Portland je bez povrijeđenog LaMarcusa Aldridgea u Moda Centru dočekao Boston Celticse, a na kraju su gosti slavili 90:89.

Junak pobjede gostiju je Evan Turner, koji je pogotio šut u posljednjoj sekundi za pobjedu Celticsa.

Goste je do trijumfa vido Avery Bradley sa 18 poena, dok je Damine Lillard za domaći tim ubacio 21 poen.

NBA četvrtak:

Chicago - San Antonio 104:81 (Rose 22p / Leonard 17p)
Milwaukee - Utah 99:101 (Dudley 16p / Hayward 24p)
Portland - Boston 89:90 (Lillard 21p / Bradley 18p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.