Bullsi šokirali prvake, Spursi se izvukli, 44 poena Curryja

Spursi nadoknadili minus 16 u posljednje četiri minute

Bullsi šokirali prvake, Spursi se izvukli, 44 poena Curryja

Sinoć su u okviru NBA doigravanja odigrana dva susreta, a do velikog trijumfa stigli su Chicago Bullsi. 

Bullsi su na Floridi savladali Miami, aktuelne NBA prvake i ekipu sa najboljim omjerom u regularnom dijelu sezone. Bikovi su slavili rezultatom 93:86. Kod Bullsa je još jednom odličan bio Nate Robinson sa 27 postignutih poena i devet asistencija. Butler je dodao 21 poen, dok je Noah ubacio 13, uz 11 skokova i četiri asistencije. Kod domaćih LeBron James je postigao 24 poena, kojima je dodao i osam skokova, te sedam asistencija. 

 

Golden State Warriorsi bili su na pragu velikog trijumfa protiv San Antonio Spursa, ali domaćin se nakon dva produžetka uspio spasiti i slaviti 129:127. Nešto više od četiri minute prije kraja ekipa iz Oaklanda je imala prednost 104:88, ali to nije bilo dovoljno. Mamuze su se vratile serijom 18:2 i izborile produžetak. Nakon prvog produžetka nije bilo pobjednika, a onda sjajni Manu Ginobili sekundu prije isteka vremena trojkom donio trijumf Spursima. 

 

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Parker sa 28 poena, dok je Green dodao 22. Junak Ginobili postigao je 16 poena, uz jako loš procenat šuta iz igre, od svega 25 %. Međutim kada je trebalo najviše Argentincu ruka nije zadrhtala. Kod gostiju briljirao je još jednom Steph Curry sa 44 postignuta poena. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.