Bullsi vratili Hinricha, došao i Belinelli

Bullsi vratili Hinricha, došao i Belinelli

Midhat Šljivak

U prethodnim danima u NBA ligi bilo je nekoliko zanimljivih transfera, a vrijedi svakako istaći nova pojačanja u ekipi Chicago Bullsa Kirka Hinricha i Marca Belinellija koji će im sigurno donijeti dosta širine u igri za narednu sezonu.


Italijan Marco Bellineli u Bullse stiže iz New Orleans Hornetsa, a potpisao je dvogodišnji ugovor sa timom iz Chicaga. Prethodne sezone je igrao svoju najbolju sezonu u NBA ligi sa prosjekom od 11,8 poena u 66 utakmica.

U United Centar i u dres Chicago Bullsa vratio se sjajni playmaker Kirk Hinrich. Čovjek koji je sedam godina proveo u Chicagu igrajući zaista sjajno vraća se nakon dvije godine koje je proveo u Washingtonu i Atlanti. Bullsi su ga birali sedmim pikom na draftu 2003. godine, a očekuje se da bude prvi play do povratka Derricka Rosea, ali i nakon toga da bude dostojna zamjena, kao i velika ispomoć na bekovskim pozicijama u paru sa Roseom.

Los Angeles Clippersi su potpisali centra Ryana Hollinsa koji je u prošloj sezoni nosio dresove Clevelanda i Bostona uz zanemarivu statistiku, ali svakako da može pomoći desetak minuta na parketu.

Nekadašnja zvijezda univerziteta Texas PJ Tucker potpisao je ugovor sa Phoenix Sunsima. Ovaj 27-godišnji košarkaš je prije pet godina dobivao minute na kapalju u dresu Toronta, a nakon toga je igrao zapaženu ulogu u evropskoj košarci, a najviše vremena je proveo u dresu ukrajinskog Donjecka.

Sedmi pik drafta iz 2007. godine Randy Foye potpisao je jednogodišnji ugovor sa Utah Jazzom. U prošloj sezoni je nastupao za ekipu LA Clippersa, te je prosječno ubaciao 11 poena po utakmici.

Brooklyn Netsi su i zvanično potpisali ugovor sa playmakerom CJ Watsonom koji će biti zamjena za Derona Williamsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.