Bullsi žele Mirotića već u novoj sezoni
Foto: EPA

Bullsi žele Mirotića

Bullsi žele Mirotića već u novoj sezoni

Midhat Šljivak

Ekipa Chicago Bullsa želi pred start nove NBA sezone angažovati krilnog centra madridskog Reala Nikolu Mirotića.

Sjajni 23-godišnji košarkaš odigrao je odličnu sezonu u Euroligi, što je ponovo privuklo Chicago Bullse, koji imaju prava na 209 centimetara visokog Crnogorca.

Tim iz Chicaga će ovog ljeta započeti pregovore s Mirotićem, koji u ugovoru s Realom ima opciju odlaska u NBA ligu.

"Moramo razgovarati s njim. Uvjereni smo da će doći u NBA, ali još uvijek ne znamo hoće li to biti ovog ili narednog ljeta", rekao je generalni menadžer Bullsa Gar Forman. 

Mirotić je s Realom ove sezone stigao do finala Eurolige, gdje su Kraljevi poraženi od Maccabija. Crnogorac sa španskim pasošem prosječno je ove sezone ubacivao preko 12 poena, te je imao i gotovo pet skokova po utakmici.

Nikolu Mirotića ugovor s Realom veže još jednu sezonu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.