Butler i Embiid su uzalud briljirali: Netsi iznenadili 76erse

Počeo play-off NBA lige

Butler i Embiid su uzalud briljirali: Netsi iznenadili 76erse

Edmir Škorić

Brooklyn Netsi su u prvoj utakmici četvrtfinala play-offa Istočne konferencije gostovali Philadelphiji i na kraju neočekivano slavili sa 111:102.

76ersi su favoriti u ovom duelu, ali Netsi su već u prvom meču stigli do brejka i pokazali su da nisu slučajno u odabranom društvu ove sezone.

Već u prvoj četvrtini Netsi su stigli do dobre prednosti (31:22), a kasnije nisu dozvoljavali Philadelphiji da se vrati, pa su upisali bitnu pobjedu.

Russell je sa 26 poena predvodio goste, Dinwiddie je ubacio 18, a Davis 12 poena uz 16 skokova.

U domaćem timu Butler je ubacio čak 36 poena uz 9 skokova, Embiid je imao 22 poena i 15 skokova, ali njih dvojica nisu bila dovoljna da se skine skalp Netsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti