Buza u posljednjoj sekundi pogodio za pobjedu Bošnjaka

Pobjeda Bošnjaka

Buza u posljednjoj sekundi pogodio za pobjedu Bošnjaka

Midhat Šljivak

Košarkaši Bošnjaka iz Hadžića pobijedili su Široki 61:59 u susretu drugog kola Lige 10.

Lošu šutersku noć su imala oba tima. Nešto je bolje domaći tim otvorio meč (10:2), a nakon dosta slabe igre u prvoj dionici Bošnjak je imao šest poena prednosti, 13:7.

Održavao je tim iz Hadžića prednost u drugoj dionici. Na odmor su uspjeli otići sa četiri poena prednosti, 28:24, ali u košarci se nije moglo uživati.

Bolje je Bošnjak ušao u nastavak meča. Kada su uspjeli da prednost povećaju na plus 12 u finišu prve dionice (40:28), činilo se kako će domaći tim uspjeti da završi meč bez većih problema.

Međutim, Široki se nije predavao. Serijom od 12:0 dolaze do izjednačenja (40:40), što je bio rezultat nakon tri dionice ovog meča.

Uspjeli su gosti da odu i na plus četiri, ušlo se u neizvjesnu završnicu, gdje se bolje snalaze domaći košarkaši. Poenima Buze sa zvukom sirene došli su do pobjede 61:59.

Adi Sarajlić je za pobjednički tim ubacio 19 poena, Nermin Buza je dodao 18, dok je Ante Đugum kod gostiju ubacio 20 poena, a imao je i 12 skokova.

Liga 10, 2. kolo:

Bošnjak - Široki 61:59 (13:7, 15:17, 16:20, 17:15) 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

BOŠNJAK: Sarajlić 19, Damjanović 6, Petković 2, Fazlić, Dovaždija 9, Maksumić, Lulić 1, Mujić 3, Kadić 2, Keso 1, Ferhatbegović, Buza 18.

ŠIROKI: Naletilić 10, Soldo, Đugum 20, Šušak 1, Zadro, Zubac 4, Brown 7, Karačić 14, Čović, Drežnjak, D. Drežnjak 3, Batinić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti