Caja došla do trijumfa, poraz Unicaje

Caja Laboral savladala Murciu na svom parketu

Caja došla do trijumfa, poraz Unicaje

Utakmicama 11. kola nastavljena je španska Endesa ACB liga. Danas je u popodnevnom terminu odigrano pet utakmica, a u terminu od 18 sati odigrane su još tri. 

Caja Laboral - Murcia 87:83

 

Caja je na svom parketu dočekala ekipu Murcije. Gosti su bolje ušli u susret i za deset minuta igre došli do vodstva, 24:18. Caja je potom zaigrala mnogo bolje, postigla 30 poena u drugoj četvrtini i na odmor otišla sa šest poena viška. 

 

Nije se Murcia predala u nastavku susreta, dobili su treći period 20:15 i u odlučujuću četvrtinu ušli sa samo jednim poenom zaostatka. Caja je ipak u posljednjih deset minuta Caja je uspjela napraviti razliku i slaviti tijesno, 87:83.

 

Najefikasniji u redovima ekipe iz Vitorije bio je Causeur sa 18 poena, dok su za Murciu 17 postigli Antelo, odnosno Rodriguez. 

 

Lagun Aro - Gran Canaria 72:94

 

Lagun Aro dočekao je na svom parketu ove sezone odličnu Gran Canariu. Prva četvrtina protekla je u igri koš za koš, a gosti su nakon deset minuta imali minimalnu prednost. U nastavku ista slika na terenu, pa je Gran Canaria na odmor otišla sa vodstvom, 43:41. 

 

Gosti su bolje otvorili drugo poluvrijeme, vrlo brzo došli do vodstva i u odlučujuću četvrtinu ušli sa osam poena viška. Prednost gostiju samo je narasla u posljednjoj četvrtini, pa je Gran Canaria slavila 94:72. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Ibekwe sa 14 poena, dok je za goste Nelson postigao 21. 

 

Unicaja - Blusens Monbus 70:76

 

Unicaja je u Malagi dočekala Blusens Monbus. U prvih deset minuta odlična igra u odbrani obje ekipe, a gosti su imali dva poena viška. U drugom periodu mnogo bolja igra u fazi napada, a gosti su nakon 20 minuta igre vodili, 40:39.

 

Blusens je u trećoj četvrtini limitirao Unicaju na osam poena i u odlučujućih deset minuta ušao sa osam poena viška. Gosti su do kraja zadržali prednost i slavili, 76:70. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

 

Najefikasniji u redovima Blusensa bio je Corbacho sa 22 poena, dok su za domaću ekipu po 14 poena postigli Dragić i Simon. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti