Caja Laboral slavila, 11 poena Teletovića

ACB liga, 22. kolo

Caja Laboral slavila, 11 poena Teletovića

Adnan Beganović

Večeras je kompletirano 22. kolo španjolske košarkaške lige. Caja Laboral našeg Mirze Teletovića upisala je tjesnu pobjedu protiv Pamese (69:67), dok su veliko iznenađenje priredili košarkaši Bilbao Basketa koji su u Madridu svladali favorizirani Real (87:80).

Caja Laboral u svojoj Fernando Buesa Areni pred 9.300 gledalaca upisala je pobjedu protiv Pamese te tako nastavila puhati za vrat prvoplasiranoj Barceloni, koja je u ovom kolu svladala Estudiantes (79:70).

Košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović, ponovo je pružio dobru partiju, a u pobjedu svog tima ugradio je 11 poena, 5 skokova i 2 asistencije. Teletović je na parketu proveo 32 minuta, za dva poena gađao je 1/2, za tri 3/5, dok je s linije slobodnih bacanja dva puta bio neprecizan. Najbolji strijelac kod Caje Laboral, ali i na susretu, bio je Tiago Splitter sa 19 poena. Kod gostiju iz Valencije sa 11 postignutih koševa najučinkovitiji je bio Serhiy Lishchuk.

Xacobeo našeg Nihada Đedovića u ovom kolu gostovao je kod Fuenlabrade te je pretrpio poraz (80:64). Nihad Đedović na parketu je proveo 8 minuta te se nije uspio upisati u listu strijelaca.

Veliko iznenađenje napravili su košarkaši Bilbao Basketa koji su u Madridu u dvorani Palacio Vistalegre sjajnom igrom "utišali" 8.900 prisutnih gledaoca. Real je nakon prvog poluvremena imao 4 poena prednosti, no treći period koji su gosti iz Bilbaa rješili u svoju korist rezultatom 26:13 pokazao se ključnim. Kod pobjedničkog sastava daleko najbolji pojedinac bio je Axel Hervelle koji je postigao 16 poena te imao 11 skokova i 8 asistencija, što mu je donijelo epitet igrača susreta i valorizaciju od 36 indeksnih bodova. Kod Reala bolji od ostalih bio je Sergio Llull, koji je postigao 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.