Caja Laboral u finalu

Košarkaško prvenstvo Španije

Caja Laboral u finalu

Caja Laboral je pobjedom u petoj utakmici polufinala španske ACB lige nad madridskim Realom izborila plasman u finale prvenstva Španije.

Baskijski je sastav slavio u današnjem susretu odigranom u Vitoriji rezultatom 64:56, te tako i više nego zasluženo, izborio finale ACB lige, gdje će za protivnika imati evropskog prvaka Barcelonu.

Sjajni brazilski centar Tiago Splitter predvodio je Baskoniu do pobjede sa 18 poena i devet skokova, dok je standardno dobar bio i reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović sa 10 poena i četiri skoka.

Kod poraženih, najzapaženiji su bili reprezentativci Španije Sergio Llul i Felipe Reyes sa po 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.