Caja napravila 'break' u Barceloni

Finale ACB lige

Caja napravila 'break' u Barceloni

Ekipa Caje Laboral napravila je ogroman posao, pobijedivši Barcelonu u Kataloniji u prvom susretu finalne serije španske ACB lige rezultatom 63:58.

Baskijska je ekipa napravila break već u prvom susretu protiv aktuelnog prvaka Evrope i prvoplasirane ekipe regularnog dijela sezone ACB lige, Barcelone.

Caja Laboral je odlično odigrala prvu i veći dio druge četvrtine utakmice, a u jednom trenutku su imali prednost od čak 14 poena. Ipak, Barcelona se do poluvremena uspjela vratiti, te je susret ušao u napetu završnicu.

Nešto više od minute prije kraja Caja je imala prednost od 61:58, a onda je na scenu stupio sjajni Brazilac Marcelinho Huertas, koji je prvo pogodio za plus 5 za Baske (63:58), a potom u narednom napadu ukrao loptu. Huertas, međutim, nije pogodio šut, ali je na drugoj strani Juan Carlos Navarro pogriješio i izgubio loptu, te je time utakmica bila riješena.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović ponovo je bio među najboljima u svojoj ekipi sa 11 poena i šest skokova, Huertas je također ubacio 11 poena, uz osam skokova, dok je centar Tiago Splitter sa 16 poena bio najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe.

Kod poraženih, Navarro standardno najefikasniji sa 17 poena, dok je Ndong ubacio 12 i imao sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.