Caja se obrukala u Kaunasu, Besiktas siguran protiv Bamberga

Sjajan je u redovima Žalgirisa bio Marko Popović

Caja se obrukala u Kaunasu, Besiktas siguran protiv Bamberga

Žalgiris je večeras na svom parketu u Kaunasu dočekao Caju Laboral, dok je Besiktas na svom parketu ugostio direktnog konkurenta Bamberg. Besiktas je bez problema stigao do pobjede, a Caja se obrukala u Kaunasu.

Žalgiris - Caja Laboral 82:45

 

Žalgiris je ove sezone pokazao da može igrati i sa najboljim ekipama u Evropi i pritom pobijeđivati. Prvih pet minuta u Kaunasu donijelo je igru koš za koš, a domaćin je vodio 9:8. Potom je Žalgiris napravio seriju 13:4 i došao do ubjedljivije prednosti. Causer je trojkom uspio vratiti Caju na pristojan zaostatak. Uspjela je Caja smanjiti prednost domaćina početkom druge četvrtine na samo četiri poena, a onda je Žalgiris ubacio u brzinu više. Ekipa iz Kaunasa serijom 16:2 dolazi do velike prednosti i na odmor odlazi sa prednošću, 43:24. Odličan je u prvom poluvremenu bio Marko Popović, koji je za deset minuta postigao deset poena. 

 

Nastavio je Žalgiris sa sjajnom igrom i u nastavku susreta, a u posljednjih deset minuta ušli su sa 26 poena prednosti. Caja je igrala očajno u napadu, a gosti iz Vitorije za 30 minuta igre ubacili su svega 33 poena. Do kraja je Žalgiris odigrao rutinski i slavio 82:45. 

 

Najefikasniji u redovima domaćina bio je Marko Popović sa 19 postignutih poena, dok je Darjus Lavrinovič postigao 13. U redovima Caje Causeur i Nocioni su postigli po deset poena.  

 

Besiktas - Bamberg 83:72

 

U drugom susretu večeri sastali su se Besiktas i Bamberg. Gosti su tražili osvetu za ubjedljiv poraz na svom parketu u prvom susretu dvije ekipe. Prva četvrtina donijela je dobru igru obje ekipe i igru koš za koš, a u drugih deset minuta ekipe su ušle poravnate, bilo je 18:18. Gosti mnogo bolje igraju u nastavku susreta i drugi period riješavaju u svoju korist, rezultatom 24:18 i na odmor odlaze sa šest poena prednosti.

 

U drugo poluvrijeme Besiktas ulazi mnogo odlučnije i već nakon manje od tri minute igre dolazi do prednosti. Na krilima Damira Markote, Besiktas pravi seriju 8:0 i dolazi do osam poena prednosti. Početkom posljednjih deset minuta Besiktas je stigao do dvocifene prednosti. Domaćin je do kraja zadržao prednost i pobijedio 83:72.

 

Najefikasniji u redovima tima iz Istanbula bio je Ptrick Christopher sa 20 poena, dok je za Bamberg 21 poen postigao Gavel.

 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.