Caja slavila, Teletović briljirao

24 poena i 7 skokova bh. reprezentativca

Caja slavila, Teletović briljirao

Utakmicom između Bilbaoa i Caje Laboral kompletirano je 13. kolo španske Endesa ACB lige.

Bilbao je na svom parketu dočekao ekipu Mirze Teletovića, Caju Laboral, a gosti su u infarkt završnici slavili sa 79:80. Sami start utakmice pripao je domaćoj ekipi, koja je u petom minutu imala prednost od sedam poena (16:9).

Međutim, tada se bude košarkaši Caje i na krilima Mirze Teletovića prave seriju 8:0. Do kraja prvog poluvremena igralo se koš za koš, ali gosti odlaze sa tri poena prednosti na odmor (36:39). 

Laboralisti mnogo bolje otvaraju drugo poluvrijeme, a dva minuta do kraja treće četvrtine imali su velikih +10. Nije dugo trebalo Bilbau da susret dovede u egal, te je početkom posljednje četvrtine bilo 60:60. U završnoj minuti susreta viđena je prava drama.

Mirza Teletović je pri zaostatku svoje ekipe od jednog poena promašio dva slobodna bacanja, a gosti u sljedećem napadu dolaze do prednosti od tri poena. Pablo Prigioni je pogodio dva slobodna bacanja za vraćanje nade gostima.

Junak susreta bio je Fernando San Emeterio koji je sa zvukom sirene pogodio trojku, za konačnih 79:80 i veliko slavlje gostiju. Najbolji strijelac susreta bio je Mirza Teletović sa 24 postignuta poena, a sjajnu statistiku upotpunio je sa 7 skokova.

U završnicu susreta je ušao pod pritiskom, jer je sakupio četiri lične greške. Pored sjajnog bh. reprezentativca, u gostujućoj ekipi briljirao je Pablo Prigioni sa 18 poena. Domaći su također imali dva raspoložena strijelca, Vasileiadisa i Jacksona, koji su postigli po 20 poena. Caji je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda u ligi.

Iznenađenje dana napravila je ekipa Joventuta, savladavši Real Madrid na svom parketu rezultatom 78:75. Poslije poraza madridske ekipe Barcelona se odvaja na vrhu, sa omjerom od 11 pobjeda i dva poraza. Podsjetimo, Katalonci su jučer slavili protiv Manrese sa 74:61.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti