Caja u Vitroriji razbila indisponirani Fenerbahče

Još jedna bruka Fenera

Caja u Vitroriji razbila indisponirani Fenerbahče

Caja Laboral je večeras u okviru TOP 16 faze Eurolige na svom parketu dočekala turski Fenerbahče. Domaćin je slavio 87:67. 

U prvih deset minuta nismo mogli vidjeti mnogo toga u Vitoriji. Obje ekipe su imale problema sa realizacijom što je rezultovalo jako malim brojem poena. Caja je nakon prve četvrtine imala prednost 16:10. U nastavku prvog poluvremena domaćin je ubacio u brzinu više, pa je ekipa Žana Tabaka bez problema stigla do osjetnije prednosti. Španci su na odmor otišli sa vodstvom 46:22.

 

U nastavku susreta Caja je odigrala koliko treba i sačuvala prednost. Treća četvrtina donijela je igru koš za koš, a domaćin je u posljednjih deset minuta ušao sa vodstvom 67:39. Do kraja je Caja bez problema sačuvala visoko vodstvo i slavila 87:67. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Tibor Pleiss sa 14 poena, dok je za goste 16 postigao Bo McCalebb. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.