Čak 24 reprezentacije će se boriti za četiri mjesta na Olimpijskim igrama
(Foto: EPA)

FIBA objavila popis

Čak 24 reprezentacije će se boriti za četiri mjesta na Olimpijskim igrama

M. Šljivak

Svjetska košarkaška federacija (FIBA) objavila je imena 24 reprezentacije koje će uzeti učešće na kvalifikacionim turnirima za Olimpijskim igrama.

Čak 24 nacionalna tima borit će se za četiri mjesta, a na Olimpijadu će ići samo pobjednici četiri turnira koji će se igrati od 23. do 28. juna 2020. godine.

Od selekcija iz okruženja svoju šansu će tražiti Srbija, Hrvatska i Slovenija, ali put ka Tokiju će biti izuzetno težak.

Ovo su selekcije koje nastupaju na turnirima:

Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Njemačka, Grčka, Italija, Korea, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko,Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj i Venecuela.

FIBA će uskoro objaviti i imena domaćina turnira, a ponude savezi već u narednom periodu mogu dostavljati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti