Calathes i Milutinov u Panathinaikosu

Panathinaikos se pojačava

Calathes i Milutinov u Panathinaikosu

Midhat Šljivak

Nick Calathes i Nikola Milutinov novi su igrači grčkog velikana Panathinaikosa.

Rukovodstvo tima iz Atine želi da u narednoj sezoni bude mnogo veći konkurent za trofeje ekipi Olympiacosa u Grčkoj, te da igraju važniju ulogu u Euroligi.

Nakon što su angažovali Sašu Đorđevića za trenera, u klub će u narednim danima stići i dva pojačanja.

Grčki reprezentativac Nick Calathes dogovorio je trogodišnji ugovor sa Zelenim, te će za tri sezone u Atini inkasirati sedam miliona dolara.

On u Pao stiže iz Memphis Grizzliesa, gdje je protekle sezone prosječno ubacivao četiri poena uz po dva skoka i asistencije po meču.

Calathes je dres Panathinaikosa nosio već u periodu između 2009. i 2012. godine, a postao je dva puta prvak Grčke, te je osvojio i Euroligu.

Na centarskoj poziciji grčki tim će se pojačati srbijanskim centrom Nikolom Milutinovim.

Dogovor sa 20-godišnjim košarkašem je postignut, te će on također s grčkim velikanom potpisati višegodišnji ugovor, uz opciju odlaska u NBA ligu.

Potražite više informacija na temu Basket League:

Milutinov je prethodne tri sezone nosio dres beogradskog Partizana. U prošloj je po meču ubacivao 10 poena uz gotovo osam skokova po meču, a nedavno je izabran i na NBA draftu od strane San Antonio Spursa.

Pored Partizana ovaj košarkaš je nosio dres i Hemofarma iz Vršca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.