Calloway u rosteru Khimkyja
Solidna sezona u dresu Cibone: Earl Calloway

Košarkaški transfer

Calloway u rosteru Khimkyja

Sada već bivši igrač zagrebačke Cibone, play Earl Calloway (191 cm visine, 1983. godište) potpisao je ugovor sa ruskim Khimkyjem na 1+1 godinu.

Prema nekim glasinama, Callowayeva plata biće oko 600.000 dolara po sezoni.

Amerikanac je igrao za Indiana University u NCAA ligi. Na NBA draftu pojavio se 2007. godine, ali bezuspješno.

Potpisao je za Fort Wayne Mad Ants u D ligi gdje je imao prosjek od 19 poena, 5.1 skok i 5.8 asistencija u 50 mečeva. Na početku prošle sezone pristupio je Ciboni.

U 16 susreta hrvatske lige imao je prosječno 9.8 poena i 3.9 asistencije, dok je u NLB ligi u kojoj je njegova ekipa poražena u finalnoj utakmici Final-foura od Partizana, u 28 mečeva bilježio 11.1 poen i 3.2 asistencije.

Najbolji prosjek imao je u Euroligi. Cibona je igrala u Top-16 fazi, a Calloway je imao 12.7 koševa i 2.8 asistencije. 
 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.