Čamdžić: Uvijek želim zadnji šut

Nakon fenomenalne utakmice u Skenderiji

Čamdžić: Uvijek želim zadnji šut

Da su košarkaši Bosne kojim slučajem u fenomenalnoj i atomskoj utakmici 23. kola Lige 13 protiv Servitiuma i izgubili, vrijedio bi taj poraz koliko pet prosječnih ovosezonskih pobjeda igrača koje predvodi Hamdo Frljak.  

Jer, upravo sa ovakvim utakmicama gubitnika nema.

 

Ali, niti su izgubili, već su slavili sa 106:101 nakon produžetaka, i to nad jednim snažnim protivnikom čiji su redovi posloženi na fenomenalan način i koji su sačinjeni od izuzetnog i kvalitetnog materijala. 

 

U pravo vrijeme Studenti su upisali pobjedu u meču koji najviše traži upravo u trenutku kada ruka najlakše zadrhti.

 

Da je u našem prvenstvu više ovakvih kvalitetnih partija napredak mladih igrača bio bi znatno brži.

 

Bio je to susret u kojem su malobrojni gledaoci zaista mogli uživati u nadahnutoj borbi dva tima od kojih je jedan već u Ligi 6, dok je onaj drugi u furioznom drugom dijelu sezone prebrodio sve brige oko opstanka. Da je liga duža ovakav Servitium bi "Šesticu" lako dohvatio.

 

Dakle, bila je to utakmica bez rezultatskog imperativa, ali utakmica sa nabojem jednog pravog finala.

 

Tri puta je Bosna imala plus 9 i svaki put se gostujući tim vratio u meč. U 31. minuti su izjednačili da bi u zadnjoj sekundi utakmice njihov najbolji igrač Bjegović zakucao za 91:91.

 

Pored neprikosnovenog Rahimića sa 30 poena i 11 skokova, Avdibegovića sa 28 poena (šut za tri 5/5) i Hodžića sa 13 poena i 7 asistencija, u pobjedi Bosne se u najvažnijim trenucima istakao Čamdžić koji je mnoge od 24 poena (za dva 2/2, za tri 4/5, slobodna 8/9) pogodio u presudnim momentima meča. 

 

U zadnjim minutama utakmice učestvovao je u seriji sa Rahimićem i Avdibegovićem. Produžetke je otvorio sa 5 vezanih poena. Produžetke za koje su mnogi pomislili da će donijeti pad u igri Studenata. Veliki doprinos Čamdžić je dao i mnogo ranije, tokom druge četvrtine kada je pogodio tri vezane trojke za seriju Bosne 9:0.

 

"On je zaista imao fenomenalan šut večeras i to mi znamo, znamo koliko on može i kako je precizan, meni je drago da je uz sve to i selektiranje šuta bilo na izuzetnom nivou. Vidjeli ste na kraju. Svi smo očekivalu šut, a Čamdžić je baš tad krenuo na ulaz", reći će nakon utakmice pomoćni u Bosni Sabahudin Bašović.

 

O samom susretu svoj komentar je dao i Čamdžić.

 

"Bila je ovo izuzetno kvalitetna utakmica i nadam se da su gledaoci uživali. Servitium je zaista snažna ekipa i tokom čitave utakmice nismo se uspjeli odvojiti. Nije nam to pošlo za rukom niti kada smo vezali tri trojke tokom prvog poluvremena. Mislim da je naša pobjeda sasvim zaslužena i posebno mi je drago jer je došla nakon velikog truda i zalaganja", rekao je Čamdžić nakon utakmice i dodao.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

 

"Priželjkivao sam neku od zadnjih odlučujućih lopti. Ne bježim od odgovornosti, sve to je jedna dobra škola. Nekad ćeš pogoditi, nekad i ne, ali ne znaš dok ne probaš."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.