Čampara i Radončić nedovoljni Realu protiv Mege

15 poena bh. košarkaša

Čampara i Radončić nedovoljni Realu protiv Mege

M. Šljivak

Završni turnir juniorske Eurolige počeo je u Istanbulu, a danas je na parket izašao i bh. reprezentativac Sani Čampara u dresu madridskog Reala.

Kraljevi su u 1. kolu turnira poraženi od srbijanske Mege 75:65, iako je španski velikan imao i 18 poena prednosti tokom druge četvrtine.

Uspjela se Mega vratiti u  meč. U sami finiš se ušlo u rezultatskom egalu, ali je srbijanski tim odigrao sjajno u posljednje četiri minute. Serijom od 14:1 prelomili su meč u svoju korist i došli su do pobjede u ovom meču.

Bh. reprezentativac Sani Čampara je za Real ubacio 15 poena, a od njega je efikasniji bio jedino Dino Radončić sa 22 poena. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nikola Mišković je predvodio pobjednički tim sa 20 poena, a interesantno je da juniore Mege predvodi nekadašnji trener sarajevske Bosne Vlada Vukoičić.

Real sutra u drugom kolu grupe B igra protiv ekipe Fenerbahčea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije