Čapljina stigla do novog trijumfa, pobjeda Radnika

Vogošća poražena u svojoj dvorani

Čapljina stigla do novog trijumfa, pobjeda Radnika

Vogošća je u prvom susretu današnjeg programa košarkaške Lige 12 Bosne i Hercegovine ugostila na svom parketu Radnik. Kolo su kompletirali čapljina i Posušje.

Vogošća - Radnik 76:78 (17:20, 21:21, 16:14, 22:23)

 

Susret su bolje otvorili gosti i imali vodstvo tokom cijele prve četvrtine. U drugih deset minuta Radnik je ušao sa vodstvom, 20:17. U nastavku je Radnik imao i sedam poena prednosti, ali su gosti iz Bijeljine na odmor otišli sa tri poena viška. 

 

U nastavku susreta igra koš za koš, a Radnik je u posljednjih deset minuta ušao sa poenom prednosti. Vogošća je uspjela doći do vodstva, ali ga nije zadržala pa je Radnik slavio 78:76.

 

Najefikasniji u redovima Vogošće bio je Mujo Tuljković sa 24 poena, dok je kod gostiju 18 postigao Borovčanin. 

 

Vogošća: A. Muzur, E. Rešidović, E. Bešović, E. Kahriman, A. Hot 16, M. Tuljković 24, S. Albinović 13, A. Aljović, M. Keser 18, D. Alić 5, D. Palata, A. Selimović

 

Radnik: V. Radovanović 15, D. Kokoruš, D. Lontoš, N. Erkić 14, V. Borovčanin 18, D. Tolj, J. Kecman 5, B. Radović, B. Jovanović 5, M. Lončarević 10, L. Rašić 3, D. Simić 8

 

Posušje - Čapljina 61:70 (19:22, 17:19, 9:13, 16:16)

 

Posušje je na svom parketu ugostilo lidera prvenstva, Čapljinu. Prva četvrtina protekla je u igri koš za koš, a gosti su nakon deset minuta imali tri poena viška. U nastavku na terenu ista slika, Čapljina je opet za nijansu bolja i na odmor odlazi sa prednošću, 41:36.

 

Čapljina je nastavila sa dobrom igrom i u nastavku i u odlučujućih deset minuta ušla sa devet poena viška. Posušje odlučujući period otvara serijom 6:0 i dolazi na minus tri. Gosti nisu dozvolili iznenađenje, vratili su prednost i slavili 70:61.

 

Najefikasniji u redovima Čapljine bio je Popović sa 17 poena, dok je za Posušje 28 postigao Baković. 

 

Posušje: I. Baković 28, I. Begić 6, M. Lovrić 4, I. Širić 5, N. Vlajčić 10, J. Penava, K. Mustapić, N. Lovrić, G. Brkan, T. Lebo, A. Leko

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

 

Čapljina: K. Bjelica 13, N. Kovačević 10, Ž. Klještan 1, V. Jurković, Đ. Mičić 3, M. Bokšić 9, M. Vrankić, B. Jelčić 12, D. Karamatić, M. Jurković, N. Popović 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije