Carlos Delfino optužen za pranje novca
Teške optužbe za nekadašnjeg NBA košarkaša

Teške optužbe na račun nekadašnjeg NBA košarkaša

Carlos Delfino optužen za pranje novca

E. Dindić

Bivši NBA košarkaš Carlos Delfino optužen je za pranje novca. 

Ovaj košarkaš našao se na meti vlasti u Argentini. Naime, tereti se da je prodao vilu osobi koja je bila optužena za krijumčarenje droge.

Delfinov advokat odlučno je odbacio sve optužbe, te rekao je, između ostalog, da njegov klijent nije imao pojma kome prodaje vilu.

Međutim, to nije puno pomoglo ovom košarkašu, pa su tamošnje vlasti otvorile zvaničnu istragu oko ovog slučaja. Uskoro će morati nazad u domovinu, kako bi tamošnjim vlastima detaljnije objasnio kako je došlo do prodaje.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Sigurno još jedno neugodno iskustvo za ovog košarkaša, a ako uspiju da mu dokažu krivnju koja mu se stavlja na teret očekuje ga velika kazna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi