Dok svi bježe iz Rusije Amerikanac odlučio uzeti novac i potpisati za CSKA

Casper Ware potpisao za CSKA

Dok svi bježe iz Rusije Amerikanac odlučio uzeti novac i potpisati za CSKA

M. Šljivak

Brojni sportisti odlučili su da okončaju ugovore s ruskim klubovima nakon vojnog napada ove zemlje na Ukrajinu.

Tako je i ruski košarkaški velikan CSKA ostao bez nekoliko glavnih igrača. Otišli su Tornike Shengelia, Daniel Hackett i Iffe Lundberg, pa je klub znatno oslabljen.

Međutim, postoje i stranci koje novac još uvijek drži u Rusiji. Među njima je Amerikanac Casper Ware koji je postao novi član Armejaca.

Ovaj 32-godišnji bek odlučio je da raskine saradnju s ekipom Eniseya i prihvatio je poziv CSKA nakon što je došla ponuda koju ne može odbiti.

Ware je tako napravio nepopularan potez, ali novac je očigledno odigrao presudnu ulogu u ovom potpisu i američki košarkaš odlučio je ostati u Rusiji.

Casper Ware je tokom karijere pored evropskih klubova igrao još u Australiji i Kini, a kratku epizodu imao je i u NBA ligi u dresu Philadelphia 76ersa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ove sezone u dresu Eniseya prosječno je ubacivao gotovo 17 poena po meču.

Podsjetimo, CSKA je suspendovan od strane Eurolige i ne može igrati utakmice ovog takmičenja, baš kao i ostali ruski klubovi u Evropi.

Top Komentari

E.Car
Da Bog da ih za liječenje koristio.
0 6
emanuelmacron
da zna kako je zivot prevrtljiv,nebi to radio,vjerovatno kao covjek je smece,ali kosta cega tako uvijek bude,
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti