Castle ponovo u “Mejdanu”
Terrel Castle ide u "svoj "Mejdan"

Liga 8 BiH za košarkaše, 4. kolo

Castle ponovo u “Mejdanu”

Derbi 4. kola Lige 8 BiH odigraće Sloboda Dita i Igokea Partizan. Domaćinu je pobjeda imperativ s obzirom na činjenicu da nakon tri kola ima omjer 0-3, a da gaji ambicije za play-off. Stoga tuzlanski košarkaši nemaju pravo na kiks, mada kvalitet gostiju itekako opominje.

„Nemamo izbora. Bodovi su nam imperativ i svi moraju dati doprinos. U ovoj sezoni smo na našem parketu nadigrali Igokeu što znači da znamo kako igrati protiv renomiranog rivala”, istakao je  Senad Muminović, trener Tuzlaka.

Nakon nekoliko godina u “Mejdan” će se vratiti Terrel Castle, bh. reprezentativac, koji je jedno vrijeme nosio dres Slobode. Tada je bio ljubimac navijača, a dobre igre krunisao je dobijanjem bh. državljanstva i nastupom u A timu. “Teri Bosanac, Teri Bosanac…” klicala je publika u Tuzli, iako je moguće da večeras bude nagrađen i ponekim zviždukom.

“U Tuzlu odlazimo da pobijedimo. Neće biti lako jer je Sloboda izgubila sve tri utakmice u Ligi 8 i sigurno je da će protiv nas pokušati prekinuti crnu seriju. No. nije bilo lako ni u Mostaru pa smo stigli do pobjede”, naglasio je Siniša Kovačević, košarkaš Igokee Partizan.

Parovi 4. kola
Sloboda Dita - Igokea Partizan (17.15 sati, sudije: Bojan Jovanić, Haris Bijedić, Miljan Šobot), Bosna ASA BHT - Hercegovac (18, Ademir Zurapović, Saša Babić, Branislav Vranković), Široki Eronet - Borac Nektar (19, Dragan Kralj, Aco Okuka, Ante Drmić), SL IAT Leotar - Zrinjski HTM (19, Edin Husarić, Damir Kunosić, Ivan Miličević).
Od ostalih parova treba izdvojiti duele u Trebinju i Širokom Brijegu u kojem su Zrinjski i Široki Eronet favoriti protiv Leotara, odnosno Borca, dok bi Bosna u meču sa Hercegovcem trebala popraviti koš razliku, uz sav respekt prema timu iz Bileće.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.