Cavaliersi bolji od Magica, Pelicansi iznenadili Maverickse

Odigrano devet susreta NBA lige

Cavaliersi bolji od Magica, Pelicansi iznenadili Maverickse

Endin Čaušević

Devet utakmica odigrano je na NBA parketima u noći sa subote na nedjelju.

Košarkaši Clevelan Cavaliersa na domaćem parketu bili su ubjedljivi protiv Orlando Magica (104:79). Domaće je do pobjede vodio sjajni LeBron James koji je ubacio 29 poena, dok je Irving ubacio deset poena. U ekipi Orlanda istakao se Gordon sa 11 poena, a po deset su dodali Hezonja i Napier.

U uzbudljivoj utakmici San Antonio Spursi savladali su Houston Rocketse (121:103). Aldridge je vodio Sparse do pobjede sa 24 poena, a dva manje ubacio je Leonard. Najefikasniji u ekipi Rocketsa bio je Howard sa 22 poena.

Iznenađenje su priredili košarkaši New Orleans Pelicansa koji su kao gosti bili bolji od Dallas Mavericksa (105:98). Još jednu sjajnu utakmicu odigrao je Anthony Davis koji je Dallasu ubacio 31 poen. Bolji od ostalih u ekipi Dallasa bio je Dirk Nowitzki sa 24 poena.

Podsjećamo, sinoć se na parket vratio Jusuf Nurkić u porazu Denvera od Golden Statea nakon sedam mjeseci pauze zbog povrede, dok je Mirza Teletović ubacio 13 poena u porazu Phoenix Sunsa protiv Sacramento Kingsa.

NBA liga:

Charlotte Hotnets - Oklahoma City Thunder 90:109

Indiana Pacers - Detroit Pistons 94:82

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 104:79

Minnesota Timberwolves - Milwakuee Bucks 85:95

Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 98:105

San Antonio Spurs - Houston Rockets 121:103

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 92:87 (nakon produžetka)

Golden State Warriors - Denver Nuggets 111:108 (nakon produžetka)

LA Clippers - Philadelphia 76ers 130:99

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi