Cavsi u pohodu, koliko mogu Celticsi?

Počinje NBA playoff

Cavsi u pohodu, koliko mogu Celticsi?

Gotov je regularni dio sezone u NBA ligi i kreće borba za prvaka i ujedno jedan od najvećih sportskih događaja u SAD – NBA playoff.

Večeras su na programu četiri susreta prvog kruga u kojima se sastaju San Antonio – Dallas, Portland – Houston, Boston – Chicago i Cleveland – Detroit.

Cleveland - Detroit

Cavsi, koji su regularni dio sezone okončali na prvom mjestu u kompletnoj ligi, uz samo dva poraza na svom parketu, u prvom će krugu za protivnike imati slabašne Detroit Pistonse, koji nisu ni sjena one ekipe koja je proteklih sezona harala NBA parketima. LeBron James i društvo u ovom dvoboju važe za apsolutnog favorita, a Pistonsi mogu biti sretni ako uspiju u seriji na četiri pobjede doći i do jedne.

 Boston - Chicago

Iako će po svemu sudeći kroz doigravanje ići bez fenomenalnog Kevina Garnetta, Boston je i dalje jedan od favorita za naslov prvaka. Prvi krug im je donio neugodne Chicago Bullse, predvođene vjerovatno rookijem sezone Derrickom Roseom. Ipak, i bez KG-a aktuelni prvaci imaju sasvim dovoljno kvaliteta u vidu Paula Piercea, Raya Allena i Rajona Ronda da preskoče šesterostrukog prvaka NBA.

 Portland - Houston

Jedan od najzanimljivijih dvoboja prvog kruga biće sasvim sigurno onaj između Portlanda i Houstona. Blazersi su ove sezone, uz Cleveland i Denver, jedno od prijatnijih iznenađenja, pa i u dvoboju sa Rocketsima važe za blagog favorita, prvenstveno zbog prednosti domaćeg parketa.

 San Antonio - Dallas

San Antonio i Dallas posljednji su večerašnji par. Spursi su u evidentnom padu u odnosu na nekoliko prethodnih sezona, ali isti ti Spursi na svojoj strani imaju ogromno iskustvo igranja u playoffu. Ekipu u odsustvu povrijeđenog Manua Ginobilija nose brzi Francuz Tony Parker i veteran Tim Duncan, koji bi trebali biti nepremostiva prepreka Dirku Nowitzkom, udarnoj snazi Dallasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.