Cedevita bila na korak Top 16, pa izgubila od Efesa

Euroliga

Cedevita bila na korak Top 16, pa izgubila od Efesa

Edmir Škorić

Košarkaši Anadolu Efesa osvetili su se Cedeviti za poraz u Turskoj, pa su u Zagrebu slavili sa 81:75.

Mogla je Cedevita do velikog podviga, pobjede kojom bi izborila plasman u Top 16, ali je domaći sastav sve dobro pokvario u zadnjih 10 minuta igre.

U prvoj dionici Efes je slavio sa 17:13, a na poluvremenu su gosti vodili 42:39. Cedevita je u trećoj dionici upjela da dođe do preokreta.

Vodili su domaći i početkom zadnje dionice, imali i plus osam, ali je na kraju Efes slavio sa 81:75. 

Bilan je kod Cedevite sa 18 poena bio najefikasniji, dok je Pullen dodao 17. Naš Nemanja Gordić ubacio je četiri poena uz tri asistencije. Džanan Musa nije igrao. Na drugoj strani Dario Šarić je ubacio 16 poena uz 10 skokova. Brown Derrick je ubacio 12 poena, većinu u zadnjoj četvrtini kada se utakmica lomila.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Maccabi Tel Aviv je u gostima kod Sassarija slavio sa 76:74 u neizvjesnoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.