Cedevita bolja od Cibone, šest poena Nurkića
Foto: kkcedevita.hr

Vodstvo Cedevite

Cedevita bolja od Cibone, šest poena Nurkića

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite pobjedom su otvorili finalnu seriju prvenstva Hrvatske. Tim Jasmina Repeše je na svom parketu savladao velikog rivala Cibonu rezultatom 84:76 uz solidnu partiju Jusufa Nurkića.

Prvo poluvrijeme ovog susreta donijelo je potpunu dominaciju Cedevite. Već nakon 10 minuta igre dalo se naslutiti kako će domaći košarkaši stići do pobjede u prvom susretu finalne serije. Nakon prve dionice Cedevita je imala 13 poena prednosti, 26:13.

Dominacija domaćeg tima nastavljena je i u drugoj četvrtini. Prednost je rasla iz napada u napad, a do poluvremena je Cedevita stvorila 19 poena prednosti, 50:31.

Ipak, Cibona se nije predala. Proradio je u nastavku Dario Šarić, pa su Cibosi uspjeli da vrate neizvjesnost u ovaj duel. Treći period je Cibona riješila u svoju korist, 29:15, te se u završnih 10 minuta ušlo sa samo pet poena prednosti u korist Cedevite, 65:60.

Međutim, do potpunog preokreta gostujući tim nije mogao. Uspjela je Cedevita da u posljednjoj dionici poveća prednost, te su usprkos prijetnjama Cibone došli do pobjede u ovom susretu i vodstva od 1:0 u seriji.

Jusuf Nurkić je za 15 minuta na parketu ubacio šest poena, Nolan Smith je predvodio domaći tim sa 17 poena, dok je Miro Bilan imao double-double učinak od 15 poena i 10 skokova. Dario Šarić je kod Cibone imao 24 poena i 11 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.