Cedevita dočekuje Zvezdu u derbiju kola

ABA liga

Cedevita dočekuje Zvezdu u derbiju kola

Ovog vikenda na programu je 15. kolo ABA lige, a derbi meč odigraće se u Zagrebu, gdje će Cedevita ugostiti lidera prvenstva, ekipu Crvene zvezde.

Trener Zagrepčana Veljko Mršić imao je riječi hvale za narednog protivnika, istakvaši da je srbijanski šampion favorit u ovom meču.

"Zvezda je veliki protivnik. To je ekipa koja dominira ABA ligom i stvarno igraju dobru košarku. Igraju vrhunsku obranu i ona im daje sigurnost za napad. To je ekipa koja prosječno pobjeđuje s 20 poena razlike po utakmici i bez poraza su. To govori dovoljno o njima. Mi igramo kod kuće. Imamo obavezu da odigramo jednu dobru utakmicu. Nadam se da će se neko od trenutno povrijeđenih igrača priključiti, da ćemo odigrati jednu dobru utakmicu i da će gledaoci napuniti Dom sportova. Pozivamo ih da nakon ručka dođu u Dom sportova i daju nam podršku i vjerujem da uz njihovu podršku možda možemo iznenaditi Crvenu zvezdu", rekao je Mršić. 

"Imali smo sreću, znanje i dobru igru pa smo prošli neokrznuti što se tiče rezultata u tom periodu. U posljednja dva mjeseca upisali smo samo dva poraza u svim takmičenjima. Međutim, mislim da igra ipak može i mora biti bolja nego što je bila i nadam se da ćemo, kad se svi oporavimo, u drugom dijelu sezone igrati još bolju košarku", dodao je on.

Jedan od najobljih igrača Cedevite Miro Bilan nada se dobroj predstavi svog tima i velikoj podršci sa tribina.

"Zvezda igra na vrhunskom nivou otkad ju je preuzeo Dejan Radonjić. Pokazuje kako se to radi i u Euroligi velikim ekipama i to je za svaku pohvalu. Stvarno to sjajno izgleda, ali i oni imaju nekih svojih lošijih strana. Mi ćemo to pokušati što bolje pogoditi za utakmicu i nadam se da to možemo iskoristiti. Igranje na Božić je jedna atipična situacija. Dosad to nije bila praksa, ali čujemo da prodaja ulaznica ide dobro. Očekuje se veliki broj gledaoca, što mi je jako drago i to nam daje jednu obavezu da budemo pravi i da na neki način nagradimo njihov dolazak baš na Božić", izjavio je Bilan.

Zagrepčani su trenutno trećeplasirana ekipa sa skorom 10-4, a u posljednja dva mjeseca zabilježili su samo dva poraza u svim takmičenjia. 

Sa druge strane, crveno-bijeli imaju maksimalan učinak ove sezone u regionalnoj ligi.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Derbi meč 15. kola ABA lige igra se sutra od 19 časova u Domu sportova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi