Cedevita ide na megdan Partizanu

Meč 25. kola Regionalne ABA lige

Cedevita ide na megdan Partizanu

SportSport.ba

Iako ne na svom parketu crno-bijeli će svoja koplja ukrstiti protiv zagrebačke Cedevite u skoro duploj manjoj Hali Ranko Žeravica. 

Ulaznice koje su danas puštene u prodaju rasprodate su u rekordnom vremenu pa će tako gledaoci koji su ostali uskraćeni za istu, moći ponovo sutra da od 18 sati kupe novu. Što dovoljno govori o interesovanju za meč.

Zagrepčani u Beograd dolaze s puno motiva. Nalaze se na trećoj poziciji koja im ne garantuje plej-of ABA lige iz razloga što imaju isti broj bodova kao i košarkaši Crvene zvezde Telekom. Dok Cedevita ganja ulazak u plej-of, crno-bijeli se bore za peto mjesto. Bodove za tu poziciju tražit će upravo protiv crveno-bijelih iz Zagreba kao i protiv Zadra.

U taboru Partizana svjesni su šta ih čeka u sutršnjoj utakmici.

„Naši sutrašnji protivnici igraju sjajnu košarku ove sezone. Evroligaši su, što dovoljno govori o tome koliko kvalitetan tim kao i pojedince imaju. Na nama je da dokažemo porast forme, i da ostvarimo što bolji rezultat u narednoj utakmici“, rekao je trener Partizana, Aleksandar Džikić.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

I jedni i drugi u punom sastavu će dočekati meč. Zdravstveni karton je povoljan, što samo od sebe nagoviještava pregršt dobrih poteza i sjajnu košarku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi