Cedevita lagano s Igokeom, devet poena Nurkića

Poraz Igokee

Cedevita lagano s Igokeom, devet poena Nurkića

Midhat Šljivak

Košarkaši Cedevite savladali su večeras na svom parketu u 25. kolu ABA lige ekipu Igokee 74:60 uz solidne nastupe Jusufa Nurkića i Nemanje Gordića.

Igokea se dobro držala u prvoj dionici. Jako mali broj poena je postignut (13:11), ali je Cedevita u drugoj četvrtini ubacila u brzinu više, te se već do poluvremena pobjednik znao. Domaći košarkaši su ovaj dio igre dobili 23:9, pa se na odmor otišlo s plusom od 16 poena za Cedevitu, 36:20.

Cedevita je u nastavku igrala koliko im je bilo potrebno da dođu do pobjede. Igokea nije uspjela da ozbiljnije ugrozi vodstvo hrvatskog predstavnika. Na kraju je tim Jasmina Repeše stigao do zaslužene pobjede u ovom susretu. 

Jusuf Nurkić je ubacio devet poena i četiri skoka za 14 minuta na parketu. Miro Bilan je vodio Cedevitu s 15 poena, dok je Nemanja Gordić ubacio osam poena, a Jorović je ubacio 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.