Cibonino drugo poluvrijeme iz snova za nove bodove iz Ljubljane
FOTO: Cedevita Olimpija

Sjajna utakmica

Cibonino drugo poluvrijeme iz snova za nove bodove iz Ljubljane

E. Dindić

Košarkaši Cibone u okviru 26. kola ABA lige gostovali su u Ljubljani kod Cedevita Olimpije i na kraju ostavili veliku pobjedu rezultatom 84:80.

Imali su domaći nakon prvog perioda prednost od 29:22. I u nastavku bolja igra Cedevite Olimpije koja dobiva i ovaj period rezultatom 25:17. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 54:39 u korist domaćih košarkaša.

Međutim, ekipa iz Zagreba ulazi mnogo odlučnije u nastavak susreta pa treći period dobija rezultatom 22:15, pa je nakon 30 minuta igre rezultat glasio 69:61 u korist Cedevita Olimpije.

Četvrti period donosi nam potpunu dominaciju Cibone koja ovaj dio igre rješava sa 23:11, te na kraju slavi pobjedu rezultatom 84:80.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pobjednički sastav predvodio je Danko Branković sa 20 poena, Mateo Drežnjak dodao je 17, Amar Gegić dodao je 10, koliko je postigao i Roko Prkačin.

Cedevitu Olimpiju u ovom susretu predvodio je Zoran Dragić sa 21 poenom, dok je Edo Murić postigao 14.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi